2009. december 13., vasárnap

A finis

Talán az idei esztendő utolsó fagymentes napja volt decmber 12-e, borárusításunk zárónapja. Szombat lévén, várható volt a nagy érdeklődés, néha ténylegesen kígyóztak a sorok a pavilonunk előtt! Előfordult az is - mint tavaly -, hogy türelmet kellett kérnünk a vásárlóktól, míg valóban felforrósodik a bor. Hiszen egyszer-egyszer épp egyidőben fogyott ki mindkét forraló, olyan ütemben érkeztek a vevők és történt a kiszolgálás!
Nem lehetne hát okunk panaszra, vidám és mókás délután, este volt a tegnapi, sok visszatérő vendéggel, jópofa fiatalokkal és érdeklődő külföldiekkel. Az ismeretségek mozgósítása is jól sikerült: a családtagokon kívül sorban jelentek meg a barátok, kollégák, ismerősök! Ez alkalomadtán kimondottan jól is jött, amikor épp váltópénzt kellett szerezni sürgősen :-)
Adományok is érkeztek a bor árán kívül, viszont megtörtént az, ami a zontás borárusítás hosszú éveire visszamenőleg még sohasem: feltörték és gyakorlatilag kiürítették az adománygyűjtő gömbünket! Kizárólag néhány zöldhasú papír 200 forintos árválkodott benne! Szomorú végakkord volt ez, részben az összeg miatt, de sokkal inkább abból a tényből kiindulva, hogy bizony, egyesek a Vörösmarty téren lopják meg az adománygyűjtőket, és még a Gerbeaud-tól 10 méterre sem voltunk biztonságban, karitatív szervezetként sem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése