2010. november 23., kedd

Amit a Zontáról tudni kell...


Az alábbiakban Gaálné Kalydy Dóra, a Zonta Club Budapest City alelnökének a jótékonysági teadélutánon elmondott, a nemzetközi és a hazai Zonta klubok tevékenységét bemutató sorait olvashatják:

A Zonta jelmondata: Szolgálattal, támogatással, pártfogással javítsuk a nők helyzetét világszerte!
A Zonta International egy olyan jószolgálati szervezet, amely a nők szociális és szakmai helyzetén próbál meg segíteni adományokkal és elnyerhető pályázatokkal. Az Egyesült Államokban alakult a XX. Század elején, immár 68 országban van jelen és világszerte 33 000 tagja van.
Nemzetközi, regionális és hazai projectekben veszünk részt. Tanácsadó szerepet tölt be a Zonta International az ENSZ-ben, együttműködik a Világ Egészségügyi Szervezettel (WHO) és az Európai Tanáccsal (Council of Europe).
Magyarországon jelenleg 3 városban működik Zonta Club: Veszprémben, Szombathelyen és Budapesten. A Hévíz Nyugat-Balaton Club ünnepélyes alapítása jövő áprilisban esedékes.
A Zonta Budapest tagjai önkéntesekből állnak, munkánkért egyáltalán nem fogadunk el semmilyen anyagi juttatást, programjainkat, támogatottjainkat saját forrásból finanszírozzuk.
Igyekszünk olyan célcsoportokat találni, ahová más segítő kezek nem, vagy csak akadozva jutnak el. Az elmúlt évadban támogatni tudtuk a hajdúvidi óvodát, a Kézzelfogható Alapítványt, mely vakokat és gyengénlátókat segít, a XII. kerületi Fejlesztő Napköziotthont , a Kárpátaljai Rahó járás gyertyánligeti és nagybocskói óvodáit. Pályázati kiírásunk alapján két érettségi előtt álló fiatal lánynak biztosítunk szeptembertől fél éven keresztül havi ösztöndíjat, ezzel segítve és buzdítva őket a továbbtanulásra.
Természetesen az évek során több közösséget is támogattunk. Régebbi támogatottjaink listáját blogunkon megtalálják.
Az anyagi támogatásokat adománygyűjtő akciókkal tudjuk megvalósítani, a mai jótékonysági teadélután mellet idén lesz még egy nagy -1 hetes- megmozdulásunk, a Vörösmarty téren, az Adventi Vásár keretén belül, mely idén két részletben valósul meg: nov. 28-29. (vasárnap-hétfő) dec. 7-12-ig forralt borral kedveskedünk az adományozóknak.
Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy idén az árvíz sújtotta Szendrő község napközis gyermekcsoportja a kiemelt támogatottja az adventi akciónknak. Szendrő község lelkipásztora, Benke András személye a garancia, hogy adományaink a közösséget szolgálják majd. Önöket is szeretettel hívjuk és várjuk az említett időszakban a Vörösmarty térre és csekély adomány ellenében nagyon finom villányi borból készült forralt borral melegíthetik fel magukat.
Egyesületünk tagjai havonta egy alkalommal szoktak összejönni. Nagyon nagy szeretettel várunk olyan hölgyeket tagjaink közé, akik munkájukkal, kapcsolatrendszerükkel tudnák segíteni egyesületünk tevékenységét. Köszönöm, hogy jelenlétükkel megtisztelték a Zonta Budapest Clubot és adományaikkal segítik célkitűzésünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése