2012. március 7., szerda

Zárónyilatkozat


„A roma nők társadalmi helyzete és felemelkedési lehetőségei –
avagy mit tehetnek értük a civil szervezetek?

KONFERENCIA ZÁRÓNYILATKOZAT


A Zonta International nemzetközi női szervezet magyar klubjai elkötelezettek a magyarországi és közép-európai roma nők társadalmi felzárkózása iránt.
Meggyőződésünk, hogy a családok erejét főként a nő, a feleség, az anya biztosítja, ezért a roma nők nehéz helyzete gyermekeik és családjuk hátrányát is jelenti.
Mindez arra kötelez minket, Zontiánokat, akik a nők felemelkedéséért világszerte küzdünk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a Zonta európai és nem európai tagjai is értesüljenek a magyar és európai roma nők helyzetéről.
A roma nők oktatása és előbbre jutásának elősegítése, az európai társadalmakon belüli felemelkedése és megbecsülése érdekében elhatározzuk, hogy kihasználjuk a Zonta nemzetköziségében rejlő, országokon átívelő hatását, egyúttal élünk az Európai Unió által 2011-ben elfogadott Roma Stratégiában megfogalmazott lehetőségekkel.
Beszámolót és javaslatokat megfogalmazva a Zonta International District 14, Area 05 tagszervezeteiként a Zonta nemzetközi fórumai elé tárjuk kezdeményezéseinket a roma nők helyzetének javítása érdekében.

Budapest, 2012. március 3.
 Zc Budapest,  Zc Hévíz Régió, Zc Szombathely, Zc Veszprém

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése